Chelsea ontkent Hiddink-deal

In een statement geeft de Britse club Chelsea aan dat het geen overeenkomst heeft met trainer Guus Hiddink. De Nederlandse oefenmeester is op het moment de bondscoach van het Russische nationale elftal.

Sinds het vertrek van de Portugees José Mourinho bij Chelsea wordt Hiddinks naam voortdurend genoemd als opvolger. Volgens Chelsea was Avram Grant echter de definitieve keus, en zou de Israeliër trainer blijven. Vers aangewakkerde geruchten melden daarentegen dat Hiddink dicht bij een contractondertekening in West-Londen staat. Henk ten Cate, de trainer van Ajax die naar eigen zeggen niet naar Chelsea zal gaan, komt ook nog steeds voor in die geruchten. Hij zou dan de veldtrainer worden, als assistent van Hiddink.

De Engelse club heeft al snel gereageerd op de nieuwe geruchten, en deze afgedaan als onzin. "De informatie dat Mr. Abramovich [eigenaar van Chelsea, red.] een positie als manager gaat aanbieden of heeft gedaan aan Guus Hiddink is onwaar," aldus een statement van het kantoor van de Russische miljardair. "Integendeel, Mr. Abramovich is zeer tevreden over het feit dat de Russische bond Mr. Hiddink een nieuw contract heeft aangeboden tot 2010. Door Mr. Hiddink is het Russische elftal sterker gaan spelen, hetgeen hopelijk zal leiden tot grotere successen, zowel Europees als mondiaal."