Prodrive en McLaren wachten op Concorde Agreement

Ron Dennis heeft toegegeven dat er nog steeds plannen bestaan om Prodrive van bolides te voorzien in het komende seizoen. De onderhandelingen staan echter op een laag pitje in afwachting van het nieuwe Concorde Agreement.

We kunnen nu niet veel anders doen dan afwachten, aldus McLaren Mercedes teambaas Ron Dennis. In het nieuwe Concorde Agreement is het nog onduidelijk wat de definitie is van een constructeur en, met name, van een niet-constructeur. "Ons huidige standpunt is dat we het project ondersteunen, onder de voorwaarde dat het hen wordt toegestaan in 2008 met een vrijwel identieke auto te rijden."

Prodrive is niet het enige team dat hinder ondervindt van de afspraken in het nieuwe Concorde Agreement. Voor de Japanse GP liet ook Super Aguri weten er nog niet helemaal uit te zijn hoe het team volgend seizoen de samenwerking met Honda voortzet.

Dat McLaren geïnteresseerd is in een samenwerking met het nieuwe team van Dave Richards is inmiddels geen geheim meer: "Als de kans aanwezig is om in 2008 samen te werken, dan komt er een gedetailleerde commerciële overeenkomst om de hoek kijken. Wij hebben niet zoveel tijd, Prodrive iets meer. Als alles de goede kant opgaat moeten alleen onze aandeelhouders nog hun goedkeuring geven. Het is een vrij groot project en het is financieel goed onderbouwd, menen wij. Maar op dit moment zijn wij niet de ploeg die in balbezit is," aldus Ron Dennis.