Renault doet Alonso een aanbod

Renault F1 teambaas Flavio Briatore heeft tegen de Gazzetta dello Sport bevestigd dat hij Fernando Alonso een aanbod heeft gedaan voor een terugkeer bij Renault.

"Ik heb Fernando verteld dat hij, op het moment dat hij los is van McLaren Mercedes, direct mag terugkeren bij ons team," aldus Briatore. Er gaan geruchten dat Alonso naar Ferrari zou kunnen gaan, maar dit is volgens Briatore niet verstandig. "Bij Ferrari krijgt hij dezelfde hiërarchieproblemen met Kimi Räikkönen als nu met Lewis Hamilton. De tijd dat je twee sterke rijders kunt hebben is voorbij. Het is nu belangrijk dat een F1-team een nummer één en een nummer twee heeft, anders breng je een team in onbalans," aldus Briatore. "Als je een wereldkampioen binnenhaalt, dan moet je die rijder nummer één maken van je team."

Tenslotte kan Briatore het niet laten om een sneer te geven aan McLaren-teambaas Ron Dennis, die wel vaker pech heeft met Latijnse coureurs. "Ron zegt altijd dat hij goed overweg kan met zijn coureurs, voornamelijk de Latijnse. Maar bij Senna, Montoya en Alonso is hij waarschijnlijk het instructieboekje kwijtgeraakt."