Ten Cate: "Geen volwaardige selectie"

De trainer van Ajax, Henk ten Cate, ziet de toekomst met twijfel tegemoet. Die conclusie kan worden getrokken uit de woorden van de Amsterdammer tijdens de persconferentie. Om zijn relaas kracht bij te zetten had Ten Cate een lijst met de geblesseerden, negen in totaal, meegenomen.

"Op dit moment hebben we gewoon geen volwaardige selectie," aldus Ten Cate. Jaap Stam, Thomas Vermaelen, Edgar Davids, Kennedy Bakircioglü, Laurent Delorge, Nicolae Mitea en Leonardo zitten allen in de Amsterdamse ziekenboeg. Net voor het verstrijken van de transferdeadline eind augustus werd Alberto Luque gehaald, maar de Spanjaard is nog ver verwijderd van het niveau dat hij ooit haalde in de Primera División. "Je zou kunnen zeggen dat we met Luque een inschattingsfout hebben gemaakt. Hij heeft gewoon tijd nodig om op zijn oude niveau te komen. Ik zie op de training wel dat hij een goede voetballer is. En als we hem niet hadden genomen, hadden we niemand."

Ten Cate is van mening dat de kansen van Ajax op de landstitel dit seizoen momenteel gering is. "Ajax moet één keer in de twee jaar meedoen om het kampioenschap. Nou, daar hebben we vorig seizoen aan voldaan."