[WK] Zilver voor Vos

Tijdens het wereldkampioenschap wielrennen in Stuttgart heeft Marta Bastianelli Marianne Vos als wereldkampioene bij de vrouwen onttroond. In de koers over 133,7 kilometer ontsnapte de Italiaanse in de laatste van de in totaal zeven ronden uit een kopgroep. De achtervolgers konden het niet eens worden, en hierdoor bleef de Italiaanse buiten bereik. Vos eindigde op vier seconden achterstand als tweede.

Er gebeurde in de eerste ronden weinig tot niets, waarna aanvallen van met name de Italiaanse vrouwen konden worden gepareerd. Wel dunde het peloton langzaam verder uit. Een omgewaaid dranghek zorgde voor een verdere afsplitsing. De Nederlandse vrouwen Regina Bruins, Irene van den Broek en Sara Carragan behoorden tot de ongelukkigen.

De Italiaanse vrouwen probeerden Vos te slopen door beurtelings een demarrage te plaatsen, maar Chantal Beltman kwam Vos te hulp. Op de ontsnapping van Bastianelli kon echter geen antwoord worden gevonden.

Nadat haar ketting door een schakelfout van het blad liep, leek het erop dat de Italiaanse alsnog werd teruggepakt, maar de achtervolgers wilde uit angst voor de sprinterscapaciteiten van Vos niet rijden. Hierdoor kon Bastianelli wegblijven en als eerste de finish te bereiken.

Submitter:  Bron: FOK!sport