[Vooruitblik] Eredivisie Speelronde 6

De afgelopen dagen stonden in het teken van de KNVB beker, maar komend weekend is het weer tijd voor de Eredivisie. Vorig weekend ging Vitesse verrassend onderuit tegen De Graafschap en stonden er twee toppers op het programma.

Het voetbalweekend begint deze week pas op zaterdag. Aanleiding hiervoor zijn de eerdergenoemde wedstrijden in het nationale bekertoernooi. Op deze dag staat er een Brabantse derby op het programma. PSV neemt het namelijk op tegen NAC Breda. Vorig seizoen kreeg de Bredase club het voor elkaar om gelijk te spelen tegen de Eindhovense formatie. Arne Slot bracht de thuisploeg toen op voorsprong. Een kwartier voor tijd zorgde Jefferson Farfán voor de gelijkmaker. Diezelfde dag trekken ook Feyenoord en SC Heerenveen ten strijde.

Een dag later staan er ook weer twee leuke duels op de agenda. Zo reist Vitesse af naar Utrecht om daar tegen FC Utrecht te spelen. Het is nog maar de vraag of de Arnhemmers hersteld zullen zijn van de dreun die ze woensdag kregen. De ploeg verloor toen in de strijd om de KNVB beker namelijk van FC Eindhoven. Ook De Graafschap en FC Twente staan zondag tegenover elkaar. De ploeg uit Doetinchem beleeft een fantastische competitiestart en staat momenteel op de vijfde plaats.

Zal Vitesse wederom tegen een nederlaag aanlopen? Welke ploeg wint de Brabantse derby? Kan Feyenoord de eerste plaats weer overnemen? Zondagmiddag, rond de klok van 16:15 uur, zal dit allemaal duidelijk worden. Dan zal ook blijken of Ajax en PSV aan kop blijven staan of of dat één van de ploegen af moet haken. Alle uitslagen vind je hier in ieder geval terug.


Programma voor speelronde zes:

DatumThuis:Uit:
29-09FeyenoordSC Heerenveen
29-09NAC BredaPSV
29-09Roda JCExcelsior
29-09FC GroningenSparta
30-09NECWillem II
30-09FC UtrechtVitesse
30-09AjaxVVV-Venlo
30-09HeraclesAZ
30-09De GraafschapFC Twente
Submitter:  Bron: FOK!sport