Onrust binnen selectie Chelsea

Het is sinds het vertrek van José Mourinho onrustig binnen de selectie van Chelsea. Een aantal spelers heeft inmiddels toegegeven te twijfelen over hun toekomst bij de club uit Londen.

"Het is een treurige dag voor mijzelf en het team", liet Ricardo Carvalho in een reactie weten. "Ik had een goede aanbieding van Real Madrid op zak, maar ik bleef vanwege Mourinho. Dit is pas de eerste keer dat hij ergens is weggegaan zonder zijn werk af te maken. Het zal verschrikkelijk voor hem zijn. Hij hield van Chelsea. Voor mij is hij de beste coach van de wereld."

Ook Claude Makélélé kon het vertrek van de Portugese trainer nog nauwelijks bevatten. "Het nieuws is bij mij ingeslagen als een bom. Ik had nooit gedacht dat de coach na twee maanden in het nieuwe seizoen al zou vertrekken. We zagen de druk op Mourinho wel toenemen door de resultaten in de Premier League, maar hij was nog steeds vol vertrouwen dat het goed zou komen."

Er gaan inmiddels ook geruchten dat de reactie van Didier Drogba 'furieus en geschokt' zou zijn geweest. De aanvaller mocht zich afgelopen seizoen met 33 doelpunten topscorer van Chelsea noemen. Paulo Ferreira twijfelt aan een langer verblijf op Stamford Bridge. De verdediger werd door Mourinho naar Londen gehaald.

Tevens is er ook een kans dat boegbeeld Frank Lampard The Blues gaat verlaten. De international heeft zijn contract met de club nog altijd niet verlengd, omdat hij wilde weten of Mourinho bij Chelsea zou blijven. Diverse Spaanse ploegen zouden inmiddels hengelen naar de diensten van de middenvelder.