Montoya: "Hamilton is Ron's lievelingetje"

Al diverse oud F1-rijders en commentatoren hebben hun commentaar gegeven op de ontstane situatie rond McLaren Mercedes en Fernando Alonso. Aan dat rijtje kan het commentaar van oud McLaren-rijder en huidig NASCAR-coureur Juan Pablo Montoya worden toegevoegd: "Ik leef mee met Alonso".

Tegen de Amerikaanse pers geeft Montoya zijn visie op de onstane situatie: "Fernando is een leuke kerel, maar hij was de nummer 1 bij Renault. Hij was gewend dat hij alles kreeg om races te winnen". Montoya vertelt verder: "Toen Connie (Montoya zijn vrouw) en ik hoorden dat Lewis zijn teamgenoot werd zeiden we tegelijk: 'oh my God'." Sinds het moment dat Hamilton bezig was met het karten sponsorde McLaren-teambaas Ron Dennis de jongeling al. "Ron heeft zijn hele carriere betaald, dus Ron wil dat hij wint. Hij ziet liever Lewis winnen dat Fernando, Lewis is als zijn kind voor hem. Fernando betekent niets voor hem."

Dennis staat in de paddock niet bekend als een sympathieke teambaas. Toch valt dat volgens Montoya wel mee. "Buiten het werk is Ron een geweldige kerel. Maar hij heeft net zoals velen twee gezichten. Op het werk wil hij alles controleren. Ik denk dat Fernando daarom boos is: hij was het niet gewend om te werken in een zwaar gecontroleerde omgeving. Ron is rijders gewend die niks terugzeggen. Ik was de eerste die dat doorbrak en ik had ook soms ruzie met Ron. Dat is nu ook het geval met Fernando denk ik."

Denkt Montoya dat Alonso vertrekt? "McLaren probeert de rijders gelijkwaardig te behandelen, maar over het algemeen is Lewis echt een snelle rijder. En naast dat hij heel snel is, is hij Ron's lievelingetje. Dat maakt het slecht voor Fernando."