[Vooruitblik] Eredivisie speelronde 5

Dit weekend staat er naast de twee toppers ook nog een aantal andere wedstrijden op het programma. FOK!sport blikt ook vooruit op de wedstrijden van 'de mindere goden'


Vrijdagavond start de vijfde speelronde in Venlo. VVV mag het in het eigen Seacon-stadion De Koel opnemen tegen NAC Breda. De bezoekers uit Breda wisten de laatste twee Eredivisiewedstrijden te winnen. VVV wist uit de laatste wedstrijden geen punten over te houden.

Op zaterdagavond staat er een Gelderse derby op het programma. Om 20:00 uur trappen Vitesse en De Graafschap af in het Gelredome. De Arnhemmers verloren vorige week hun eerste duel in de Eredivisie tegen PSV. De ploeg van Aad de Mos staat na vier duels op de vierde plek met negen punten. Ook De Graafschap is goed begonnen in de Eredivisie. De Doetinchemmers staan op de achtste plaats met zeven punten.

In Heerenveen wordt er zondagmiddag om half drie afgetrapt voor het duel tussen SC Heerenveen en FC Utrecht. De Friezen zijn in eigen huis heer en meester tegen FC Utrecht. Van de vijftien duels wist FC Utrecht er slechts twee te winnen. Viermaal eindigde het duel in een remise. Heerenveen en Utrecht kennen een teleurstellende seizoenstart beide ploegen wisten slechts éénmaal te winnen en moesten tweemaal met een gelijkspel genoegen nemen.

In Enschede kunnen de supporters zien hoe FC Twente is hersteld van de midweekse inspanning in de UEFA Cup, aangezien NEC op bezoek komt.De Nijmeegse ploeg maakt een slechte start mee en verloor driemaal en speelde een keer gelijk. FC Twente is nog ongeslagen in de Eredivisie. Tweemaal wist de ploeg van Fred Rutte te winnen en tweemaal speelde het gelijk.


Het programma voor speelronde 5:

DatumThuis:Uit:
21-09VVV-VenloNAC Breda
22-09SpartaHeracles
22-09Willem IIRoda JC
22-09VitesseDe Graafschap
23-09SC HeerenveenFC Utrecht
23-09AZAjax
23-09FC TwenteNEC
23-09PSVFeyenoord
23-09ExcelsiorFC Groningen

Submitter:  Bron: FOK!sport