[Davis Cup]Voorbeschouwing: Zwitserland - Tsjechie

Zwitserland speelt in de Davis Cup in en tegen Tsjechie voor een plaats in de wereldgroep. De Tsjechen die Nederland uit de wereldgroep speelden hebben met tapijt voor een zeer snelle ondergrond gekozen

De Zwitsers hebben met Roger Federer de beste tennisser ter wereld in de gelederen. De nummer een van de wereld speelt echter alleen mee om degradatie van zijn land te voorkomen. Wedstrijden waarbij Zwitserland verder kan komen laat hij doorgaans aan zijn Zwitserse collega's over.

Nu gaat het echter om degradatie en dus is Federer van de partij. De snelle ondergrond lijkt voor Federer geen probleem, Wawrinka speelt echter zijn beste tennis op een trage ondergrond. Bij Wawrinka is wel de vorm goed en dat is voor Zwitserland belangrijk, zijn rol kon wel eens doorslaggevend zijn.

Stepanek en Berdych moeten op deze ondergrond normaal gesproken van Wawrinka winnen, ook Federer hoort zijn partijen gewoon te winnen. Het dubbel is dan doorslaggevend en daar hebben de Tsjechen met Martin Damm en Lukas Dhlouhy twee specialisten voor. Federer dubbelt met Yves Allegro, de Zwitsers zetten daarmee heel veel klasse op de baan. Federer heeft in de weinige dubbels die hij op jaarbasis speelt toch vooral verloren. Dit keer gaat het ergens om en dus is het interessant om te zien of hij zijn land tegen de sterke Tsjechen alleen kan dragen.

Submitter:  Bron: FOK!sport