"Grant wordt de opvolger van Mourinho"

Volgends de BBC zal Avram Grant de taken van de eerder ontslagen José Mourinho tijdelijk waarnemen. Gisteravond keerde Mourinho Chelsea de rug toe, mogelijk vanwege meningsverschillen tussen de voormalig trainer en de geldschieter en clubeigenaar Roman Abramovitsj. Steve Clark blijft assistent-trainer.

Behalve de naam van Grant werden ook de namen van Didier Deschamps en Guus Hiddink genoemd als opvolger van Mourinho. Volgens de BBC echter zal Grant de, al dan niet tijdelijke, vervanger worden van de vertrokken trainer. De 52-jarige Grant is een goede vriend van Abramovitsj en kwam afgelopen zomer naar de Engelse club.

De 52-jarige Israëliër vervulde de functie van technisch directeur bij Chelsea. Ondanks dat hij in deze functie verkeerde mocht Grant zich niet bemoeien met het beleid op last van Mourinho. De functie van technisch directeur vervulde Grant eerder bij Portsmouth. In zijn thuisland werkte hij onder meer bij Maccabi Tel Aviv en Maccabi Haifa. Ook had hij de nationale ploeg van Israël onder zijn hoede.