Dennis en Alonso praten niet meer met elkaar

Tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso en McLaren-teambaas Ron Dennis praten al enkele weken niet meer met elkaar. Uit de transcriptie van de hoorzitting van de World Motor Sport Council, die vandaag openbaar is gemaakt door de FIA, blijkt dat Dennis heeft gezegd dat hij sinds de Grand Prix van Hongarije niet meer met Alonso heeft gesproken.

"Fernando en ik gaan extreem koel met elkaar om. Dat is nog een understatement. Fernando is er heilig van overtuigd dat ons beleid om ieder van onze rijders gelijk te behandelen, zijn status als wereldkampioen geen recht doet. Hij vindt dat hij op basis van zijn ervaring en kennis en wat hij bij zijn vorige team heeft bereikt een voorkeursbehandeling verdient. Hij was erg boos om wat er de vorige dag was gebeurd (tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Hongarije), maar ik was nog veel kwader op hem," aldus Dennis tijdens de hoorzitting.

Alonso zou tegen Dennis gezegd hebben dat hij over belastende informatie beschikte. De Spanjaard zou hebben gedreigd deze bij de FIA in te leveren. "Na de Grand Prix kwam Alonso naar me toe en bood hij zijn excuses aan voor zijn uitbarsting," aldus Dennis. Het feit dat Alonso eerder dat weekend riep dat hij belastende informatie over McLaren bezat, deed Dennis af als iets wat de Spanjaard alleen maar uit kwaadheid riep.

Al geruime tijd zijn er geruchten dat de Spanjaard aan het eind van dit seizoen vertrekt bij de Britse renstal.