Spyker blij na testdag met B spec

Het team van Spyker heeft vandaag voor het eerst deze week getest op het circuit van Monza. Het was de eerste keer dat het Nederlandse team hun B-specificatie inzette tijdens een openbare testdag.

Adrian Sutil mocht plaatsnemen in de oranje bolide. In de ochtend wist de Duitser nog Williams-coureur Alexander Wurz voor te blijven, maar aan het einde van de dag moest hij genoegen nemen met de langzaamste tijd van 1:25.278. Slechts twee seconden langzamer dan de eerste tijd die Fernando Alonso vandaag liet noteren en op drietienden van de Super Aguri van Takuma Sato. In totaal legde Sutil 76 ronden af met de vernieuwde wagen.

Sutil spreekt van een productieve dag met slechts enkele kleine problemen. "Deze testdag verliep best goed voor ons. We hebben zoveel mogelijk kilometers proberen te maken, maar 's middags hadden we te kampen met een tegensputterende versnellingsbak en verloren hierdoor wat tijd. Over het geheel gezien was het echter een productieve dag voor ons," aldus de Formule 1-debutant. "We hebben goede afstellingen gevonden voor de race en we weten hoe de auto zich gedraagt in een set-up voor weinig neerwaartse druk. Zowel de zachte als harde banden lijken goed te werken op de auto. Het is nu nog moeilijk vast te stellen hoe goed de auto is, omdat Monza een uniek circuit is met erg weinig grip. Ik zie de Grand Prix van Italië echter hoopvol tegemoet."

Dominic Harlow, hoofdingenieur bij Spyker, vertelde dat Monza om een uniek pakket van aerodynamische onderdelen vraagt, die ze vandaag getest hebben. "Het circuit is zwaar voor de remmen en de ophanging vanwege de kerbstones in de chicanes. Vanwege de lange perioden van acceleratie is Monza ook zwaar voor de motor. We hebben veel data verzameld. We weten dat er genoeg potentie in de auto zit en de progressie van onze voorbereidingen op de race verloopt goed."

Spyker zal morgen wederom op het circuit van Monza verschijnen. Dan zal Sakon Yamamoto plaatsnemen achter het stuur van de bolide. De Japanner zal morgen zijn eerste volwaardige testdag voor het Nederlandse team rijden.