Basketbal: Nederland verliest van Groot-Brittannië

Het basketbalteam van Nederland heeft vanavond kansloos verloren van Groot-Brittannië. Oranje werd met 83-64 verslagen door de Britten.

In Almere startte Nederland zonder NBA-speler Francisco Elson (oogblessure) en Vincent Krieger (hamstring). Tijdens de wedstrijd werd pijnlijk duidelijk dat het team zonder deze twee spelers duidelijk kwaliteit verliest. De Britten bouwden gestaag de voorsprong uit. Aan het eind van het derde kwart stond het al 45-70, in het voordeel van de Britten. In het vierde en laatste kwart slaagde Nederland er niet meer in om die voorsprong goed te maken.

Bij Groot-Brittannië was Chicago Bulls-ster Luol Deng uitstekend bezig. Met 27 punten was hij topscorer van het duel. Bij Nederland was Kees Akerboom degene met de meeste punten. Van de 64 punten maakte hij er 20. Door het verlies vanavond is Nederland zo goed als uitgeschakeld voor promotie naar de Europese A-divisie. Het doel wat Nederland voor ogen had, het EK van 2009, lijkt dan ook niet meer haalbaar te zijn.