Benfica wil Soldado overnemen

De Portugese topclub Benfica is bereid twaalf miljoen euro neer te tellen voor Roberto Soldado. De Spaanse spits is op dit moment speler van Real Madrid.

Benfica, sinds kort getraind door oud-Real Madrid speler en coach José Antonio Camacho, zoekt naar versterking in de voorhoede. De zaakwaarnemer van Soldado, Alberto Toldrá, heeft inmiddels bevestigd dat er belangstelling is vanuit Portugal. In de krant A Bola gaf hij aan dat Soldado eerst zeker wil weten of Benfica Champions League gaat spelen. Daarvoor moet het vanavond bij FC Kopenhagen een 2-1 voorsprong verdedigen.

"Benfica past perfect bij Soldado. Hij zou ook best een seizoen in Lissabon willen spelen. Daar zou hij meer speeltijd krijgen voor zijn ontwikkeling, en bovendien wordt hij dan getraind door Camacho", aldus Toldrá. Benfica is niet karig wat betreft het bedrag. Twaalf miljoen euro is het bedrag dat de club bereid is te betalen. Real Madrid, dat met Ruud van Nistelrooij en Javier Saviola twee andere diepe spitsen in de gelederen heeft lijkt Soldado echter niet zomaar te willen laten gaan.