Dernie gaat Toyota adviseren

Frank Dernie gaat het team van Toyota adviseren. Dernie werkte tot begin dit jaar nog als technisch adviseur bij Williams. De Brit gaat al dertig jaar mee in de Formule 1 en werkte ook al bij Lotus, Benetton, Arrows, Ligier en Lola Cars.

Toyota schakelt de hulp van Dernie in, omdat de renstal uit Keulen momenteel slechts zevende staat in het klassement. De adviseur gaat zich vooral bezighouden met aerodynamica en de ontwikkeling van het daaraan gerelateerde chassis. Dernie zal niet vaak naar de Toyota-fabriek hoeven te komen om zijn plannen te openbaren. Ook tijdens de raceweekenden wordt de technicus niet regelmatig verwacht.

Dernie zal onder chassismanager Pascal Vasselon komen te werken. Yoshiaki Kinoshita, vice-president van het Toyota-team, zei over de aanstelling van Dernie: "We zijn erg blij dat Frank voor ons gaat werken. Hij heeft ongelooflijk veel Formule 1-ervaring en dat zal ons, als jong team, enorm helpen bij het bereiken van onze doelen. Ik weet zeker dat Frank een positieve bijdrage zal leveren."