Fans geven Puerta laatste eerbetoon

"Puerta, Sevilla is met jou". Dat waren de woorden die duizenden fans vannacht in Sevilla scandeerden. Ze betuigden Antonio Puerta hun eer.

Gistermiddag overleed de 22-jarige voetballer na een reeks hartaanvallen. Puerta, die een vrouw achterlaat, werd vannacht van het ziekenhuis naar het Sanchez Pizjuan stadion van Sevilla gebracht. Daar is een rouwkapel ingericht, waar supporters petjes, truitjes en bloemen leggen als eerbetoon.


De verslagen selectie van Sevilla, met onder meer Frédéric Kanouté en Renato


Ook fans van stadsrivaal Real Betis steken de nabestaanden een hart onder de riem


Sevillistas stroomden massaal toe om de avondwake bij te wonen


Consequenties Spaans voetbal

Vanwege het overlijden van Puerta heeft de Spaanse voetbalbond besloten alle eerste ronde-duels van de Copa del Rey, die vanavond gespeeld zouden worden, af te gelasten. Real Madrid, dat vanavond vriendschappelijk om de Trofeo Santiago Bernabéu tegen Sporting Club de Portugal zou spelen, heeft ook haar wedstrijd afgelast. FC Barcelona laat haar oefenduel met FC Internazionale wel door gaan, al heeft de Catalaanse club laten weten 10% van de recette te doneren aan een goed doel dat zich inzet voor onderzoek naar hartaandoeningen. Valencia moet wel gewoon spelen. Los Ches nemen het in Zweden op tegen IF Elfsborg voor een plaats in de Champions League.