Rasmussen was in de Pyreneeën

Michael Rasmussen is nog voor de Tour de France op trainingsstage geweest in de Pyreneeën. Dat verklaart de Deen tegenover de UCI. Het zou gaan om een door de Rabobank georganiseerd trainingskamp waar ook Denis Menchov bij aanwezig was.

Deze training zou van 27 tot en met 29 juni hebben plaatsgevonden. Het Deens antidopingagentschap bevestigt dat zij inderdaad een fax hebben ontvangen van Rasmussen op 26 juni, waarin hij aangeeft te zullen trainen in de Pyreneeën. De UCI zei onlangs nog tegenover de Deense televisie dat zij niet op de hoogte was van zijn verblijf in de Pyreneeën. Het management van de Rabobank Wielerploeg heeft nooit gesproken over het trainingskamp in de Pyreneeën. Het team wil ook niet reageren op het commentaar van de Deen.

In de where abouts die Rasmussen aan de UCI doorgaf schreef hij eerst dat hij van 4 juni tot en met 12 juni in Mexico was, later had hij het over een verlenging van 12 tot en met 28 juni. In de Tour de France gaf Rasmussen later aan dat hij de 26e al in Italië terug was gekeerd.