Baghdatis uitgeschakeld in New York

Marcos Baghdatis is uitgeschakeld in de eerste ronde van het US Open in New York. De als achttiende geplaatste cyprioot verloor in een slechte wedstrijd van de Rus Max Mirnyi

Mirnyi kwam er in de rally's van achteruit niet aan te pas en besloot om die reden werkelijk geen mogelijkheid onbenut te laten om naar het net te komen. Ook als die mogelijkheid er eigenlijk niet was. Baghdatis zette daar nul lobs tegenover en ging keer op keer voor de winner. Het resultaat was een wedstrijd met ontelbaar veel fouten, maar ook veel mooie winners.

In de derde set wist Baghdatis zijn niveau iets op te krikken, dat resulteerde in setwinst. In de vierde set kwam het aan op een tiebreak. Daarin gaf Baghdatis een 5-1 voorsprong weg. 6-3, 7-5, 3-6, 7-6 (6)

Donald Young heeft zijn tweede partij op het hoogste niveau gewonnen. De jonge Amerikaan versloeg het Australische servicekanon Chris Guccione in vier sets. 6-7, 6-3, 6-2, 6-3. Vorige week won Young zijn eerste partij op het hoogste niveau in New Haven, daarvoor verloor hij elf keer op rij. Nu lijkt Young dan toch in de buurt van ATP-niveau te zitten.