Briatore: "Eindelijk weer eens een echte race"

Flavio Briatore, de teambaas van Renault F1, was erg blij dat zijn coureurs gisteren de strijd aan konden gaan tijdens de Grand Prix van Turkije. Heikki Kovalainen finishte als zesde, vlak achter Lewis Hamilton. Giancarlo Fisichella botste in de eerste bocht met Jarno Trulli en eindigde uiteindelijk net buiten de punten, als negende.

"Dit is de eerste race sinds lange tijd dat we weer met de BMW's konden vechten", aldus de Italiaan. "Eindelijk hadden we weer even het gevoel dat we echt aan het racen waren. Het was een probleemloze race en het team heeft het hele weekend fantastisch werk geleverd. We mogen optimistisch zijn voor de komende races, in Spa en Monza."

Ook Pat Symonds, de hoofdingenieur van het Franse team, was erg tevreden. "Na twee teleurstellende races in Duitsland en Hongarije was het goed om eindelijk eens wat concrete bewijzen te zien van onze recente progressie. Beide wagens kenden een goede race en de zesde plaats van Heikki was een mooie beloning voor zijn goede prestaties. Als Giancarlo niet in de eerste bocht in botsing was gekomen met een andere coureur, dan was hij ongetwijfeld in de buurt van Heikki gefinisht. Deze race heeft ons in elk geval duidelijk gemaakt dat we weer op de goede weg zijn."