Uitslagen Engeland speelronde 4

De Engelse competitie begon voor enkele topclubs niet goed, zoals voor Manchester United en Tottenham Hotspur. Zij troffen elkaar op zondag. Hieronder vind je die en overige uitslagen.

Manchester United wist in de eerste drie competitieduels niet te winnen. Tottenham Hotspur verloor de eerste twee, maar won daarna wel overtuigend van Derby County. De Spurs reisden af naar Old Trafford voor de ontmoeting met de eveneens slecht begonnen club. De wedstrijd was niet bepaald hoogstaand, en had vaak meer weg van een schaakspel dan van een voetbalduel. Ondanks legio kansen voor de bezoekers hoefde doelman Edwin van der Sar slechts keer op keer opgelucht adem te halen, in plaats van de bal uit het net te vissen. Aan de andere kant viel halverwege de tweede helft de enige treffer. Zomeraankoop Nani knalde de bal van zo'n twintig meter achter Paul Robinson, nadat deze eerst nog licht van richting werd veranderd door Carlos Tévez.

Liverpool kende een goede generale in de aanloop naar het Champions League-voorronde treffen met Toulouse. In de uitwedstrijd bij Sundeerland werd er met 0-2 gewonnen. Die score had echter nog veel hoger kunnen liggen, als Liverpool de kansen beter had benut. Mahamed Sissoko opende de score na een dik half uur. Andriy Voronin legde de bal terug op de Malinees, die vervolgens netjes langs de paal binnenschoot. Ook in de tweede helft kwamen The Black Cats er niet aan te pas. The Reds verzuimden het lange tijd af te maken, maar na een goede aanval over meerdere schijven was het uiteindelijk Voronin die de beslisser op het scorebord zette.

Chelsea is na dit weekend de nieuwe koploper in Engeland. Het ontving Portsmouth op het eigen Stamford Bridge. Echt overtuigend was het spel van de Londenaren niet, zou ook coach José Mourinho na afloop toegeven. Wel bleek het genoeg om de drie punten te behouden. Na een dik half uur schoot Frank Lampard de bal richting goal. De Engelsman zag zijn matige schot op doelman David James belanden, maar via de keeper rolde de bal alsnog het doel in. De fout van James zou door de bezoekers niet meer worden goed gemaakt. Wel zorgde hij er zelf voor dat de schade niet erger werd met enkele goede saves.

Arsenal ging op papier een moeilijk duel tegemoet met koploper Manchester City. Het had dusver twee tegengoals gehad, maar deze waren beiden op het conto van doelman Jens Lehmann te schrijven. De Duitser was er door een blessure niet bij tegen City; hij werd vervangen door Manuel Almunia. De Gunners waren de bovenliggende partij, maar zoals wel vaker werden de kansen niet benut. Ook een strafschop was niet genoeg om de thuisploeg van de nul af te helpen. Robin van Persie zag zijn inzet van de stip gekeerd worden door de uitstekend keepende Kasper Schmeichel. De Deen moest even later echter alsnog vissen, toen Cesc Fàbregas de enige treffer van het duel op zijn naam schreef.

Uitslagen:

DatumThuisUitUitslag
25/8SunderlandLiverpool0-2
25/8ChelseaPortsmouth1-0
25/8Derby CountyBirmingham City1-2
25/8Bolton WanderersReading3-0
25/8ArsenalManchester City1-0
25/8West Ham UnitedWigan Athletic1-1
25/8Aston VillaFulham2-1
25/8EvertonBlackburn Rovers1-1
26/8MiddlesbroughNewcastle United2-2
26/8Manchester UnitedTottenham Hotspur1-0

Stand:

#ClubGespeeldPuntenDoelsaldo
1Chelsea410+3
2Manchester City49+3
3Wigan Athletic47+3
4Liverpool37+3
5Everton47+2
6Arsenal37+2
7Newcastle United35+2
8Portsmouth45+1
9Blackburn Rovers35+1
10Manchester United450
11Aston Villa340
12Birmingham City44-1
13Middlesbrough44-1
14West Ham United34-1
15Reading44-3
16Sunderland44-4
17Tottenham Hotspur430
18Bolton Wanderers43-2
19Fulham43-2
20Derby County41-6

Topscorers:

#SpelerClub
1Nicolas AnelkaBolton Wanderers
=Frank LampardChelsea
=Antoine SibierskiWigan Athletic
4Steed MalbranqueTottenham Hotspur
=Robin van PersieArsenal
=Roque Santa CruzBlackburn Rovers
=Obafemi MartinsNewcastle United
=MidoMiddlesbrough
=Matthew OakleyDerby County
=Michael ChopraSunderland

Programma:

DatumThuisUit
1/9Bolton WanderersEverton
1/9FulhamTottenham Hotspur
1/9LiverpoolDerby County
1/9Manchester UnitedSunderland
1/9MiddlesbroughBirmingham City
1/9Newcastle UnitedWigan Athletic
1/9ReadingWest Ham United
2/9ArsenalPortsmouth
2/9Aston VillaChelsea
2/9Blackburn RoversManchester City

Submitter:  Bron: FOK!