McLaren kent mindere race

McLaren presteerde, in vergelijking met de voorgaande races van dit seizoen, onder haar kunnen. Met een derde en vijfde plaats geeft het Britse team acht punten cadeau aan Scuderia Ferrari in de strijd om het constructeurskampioenschap.

Voor Fernando Alonso begon de race niet als gepland. De tweevoudig wereldkampioen moest beide BMW's tijdens de start aan zich voorbij laten gaan. Door een perfect uitgekozen pitstopstrategie maakte hij deze ingeleverde plekken echter weer goed.

Het bleef voor de Spanjaard echter niet bij een vierde plek; de positie waarin hij zichzelf kwalificeerde voor deze wedstrijd. "Ik bleef voluit gaan en zat te wachten op een wonder," aldus Alonso. "Dit wonder kwam toen Hamilton een probleem kreeg met zijn banden. Hierdoor kon ik zonder problemen naar het podium rijden. Meer had er dit weekend ook niet ingezeten."

Zoals hierboven al door Alonso werd aangehaald, kampte teamgenoot Lewis Hamilton met een bandenprobleem. De Brit liep een lekke rechter voorband op aan het einde van zijn tweede stint. De band leek al enigszins beschadigd te zijn bij het monteren van het onderdeel tijdens de eerste pitstop. De coureur die dit jaar in de Formule 1 debuteerde, viel terug naar de vijfde plaats. "Het was erg jammer van de lekke band, want het team heeft het hele weekend fantastisch werk geleverd," zei Hamilton na afloop van de race.

"We waren even snel als de Ferrari's, maar als je achter iemand rijdt, verlies je gewoon enorm veel downforce en kun je alleen maar volgen," vervolgde de rijder in Britse dienst. "Toen ik de lekke band kreeg, zag ik wat onderdelen van de auto vliegen en schoot ik even van de baan. Daarna moest ik oppassen dat ik niet te snel terug wilde naar de pits. Dit probleem is slechts een kleine tegenvaller voor het kampioenschap. De vorige race waren wij nog de sterksten en we hebben nog altijd vijf races op het programma. Ik maak mij totaal geen zorgen."
(Zie ook: Hamilton: "Totaal geen zorgen")

McLaren blijft na de Grand Prix van Turkije leider in beide Formule 1-titels. Hamilton is nog steeds de nummer één in het kampioenschap, nauw gevolgd door teammaat Alonso.