Ferrari slaat slag in Turkije

Ferrari heeft vanmiddag tijdens de Grand Prix van Turkije goede zaken gedaan wat betreft het wereldkampioenschap. De rode bolides eindigden op de eerste en tweede plaats, die garant staan voor 18 punten voor de constructeurstitel. Ferrari loopt hierdoor met acht punten in op het vooralsnog leidende McLaren Mercedes.

Felipe Massa reed een foutloze race en kon daardoor zijn behaalde poleposition omzetten in een raceoverwinning. "Het is in één woord geweldig," meldt de Braziliaan. "Het is voor mij de derde maal dat ik race op Istanbul en ik win nu voor de tweede keer vanaf poleposition. Ik hou dan ook erg van dit circuit, het is een speciale plek voor me. Hier vond vorig jaar een ommekeer plaats in mijn carrière, toen ik mijn eerste Formule 1-overwinning ooit boekte."

"Mijn start was geweldig en ik vond snel een goed ritme met de zachtere banden," vervolgt Massa. "Het was een gok om met die banden te starten, maar het pakte goed uit." De race verliep vlekkeloos voor de Ferrari-coureur, die halverwege de race nog wel een luchtgeleider van zijn helm afhaalde, die voor een storende vibratie zorgde.

Teamgenoot Kimi Räikkönen is enigszins teleurgesteld met zijn tweede plaats. De Fin was de enige coureur die het tempo van Massa gedurende race bij kon houden, maar kon niet voorbij aan zijn teammaat. "We hadden een erg goede wagen, maar helaas is het in de Formule 1 van vandaag de dag enorm moeilijk om in te halen," aldus de Iceman. "De race was eigenlijk gisteren al beslist. Ik heb alles gegeven om nog dichterbij Massa te komen en heb ook nog geprobeerd om via de pitstops voor hem te komen. Maar wanneer twee teamgenoten vechten met elkaar dan wint gewoon degene die voorop ligt."

Ferrari kan met opgeheven hoofd terugkeren naar thuisland Italië, waar over twee weken de eerstvolgende Formule 1-race verreden wordt. Het team is ingelopen op zijn naaste concurrent McLaren, die nog maar 11 punten voorsprong heeft in de strijd om de constructeurstitel. Felipe Massa heeft de meeste punten voor het Italiaanse team binnengehaald en staat daarmee derde in het rijderskampioenschap, 15 punten achter de leider Lewis Hamilton.