Toekomst Imola-circuit onzeker

De directie van het circuit van Imola vreest dat de Formule 1 niet snel zal terugkeren naar de plek waar tot vorig jaar de Grand Prix van San Marino werd verreden. Deze race staat voorlopig niet meer op de racekalender, omdat in Italië ook al de Grand Prix van Monza gereden wordt en de baan verouderde faciliteiten had.

Over de veiligheid op en faciliteiten rondom de baan werd al jarenlang geklaagd door diverse mensen die met de Formule 1 betrokken zijn. Het circuit heeft daar inmiddels gehoor aan gegeven door het rechte stuk aan te passen en de laatste chicane te verwijderen. Verder is er een compleet nieuw pitgebouw opgezet. Toch lijkt de Formule 1 voorlopig niet terug te keren naar Imola.

Alfredo Cazzola, de racepromotor van het circuit van Imola, heeft zich inmiddels teruggetrokken. Imola staat niet op de voorlopige Formule 1-kalender voor 2008 die de FIA een tijdje terug publiceerde. Ook in 2009 lijkt de Formule 1 geen rubber achter te laten op de baan.

Het legendarische circuit kende in het verleden veel zware ongelukken. Nelson Piquet kreeg een klapband in de beruchte Tamburello-bocht in 1987 en twee jaar later schoot Gerhard Bergers Ferrari er in brand na een crash. Helaas zal Imola ook altijd staan voor de tragische dood van Roland Ratzenberger en Ayrton Senna in 1994.