Groningen gaat strijd om Suárez aan

FC Groningen is niet blij met de beslissing van Luis Suárez om naar de arbitragecommissie van de KNVB te stappen en zo een transfer naar Ajax af te dwingen.

"Dit vinden wij heel spijtig. Maar we kijken er Luis niet zelf op aan, want we weten dat het niet uit zijn hoek komt. Die jongen weet zelf niet eens wat een arbitragezaak inhoudt. Dit wordt hem door anderen ingefluisterd", aldus Hans Nijland, algemeen directeur van FC Groningen.

Nijland vervolgt: "Het is niet onze keuze geweest om naar de arbitragecommissie te stappen. Maar nu die stap eenmaal is gezet, zullen we er alles aan doen om ons goed voor te bereiden. Wij willen maar één ding: Luis Suárez behouden voor FC Groningen. Vorig jaar hebben we hem met veel moeite uit Uruguay gehaald. Hij was nog totaal onbekend en bij geen enkele ploeg in beeld. Natuurlijk heeft hij het afgelopen seizoen geweldig gedaan. Dat is in eerste instantie zijn eigen verdienste, maar ook de club heeft daaraan bijgedragen. Dankzij een optie in zijn contract ligt hij nog tot 2011 bij ons vast en wij willen hem nog helemaal niet kwijt."

De behandeling door de arbitragecommissie brengt ook een risico voor FC Groningen met zich mee: het is mogelijk dat de commissie een lager bedrag vaststelt dan het transferbedrag dat Ajax afgelopen week heeft geboden. In het verleden zijn veel clubs alsnog tot een akkoord gekomen om het gevaar van een lager bedrag te bezweren.