Luis García naar Atlético Madrid

Het hing al langere tijd in de lucht, maar nu is het beklonken: Luis García verruilt Liverpool voor Club Atlético de Madrid. Dit maakt de weg vrij voor Fernando Torres om de omgekeerde weg te bewandelen.

Volgens de Madrileense krant MARCA kost de aanvallende middenvelder vijf miljoen euro, een bedrag dat van de vraagprijs van Torres wordt afgetrokken. Verwacht wordt dat Torres officieel wordt aangekondigd als nieuwe aankoop van Liverpool zodra hij terug is van een vakantie.

Luis García kwam in het seizoen 2002/2003 ook uit voor Atlético, en kwam toen tot 30 optredens, waarin hij negen keer scoorde. Vanaf 2004 speelde hij voor Liverpool, al miste hij het overgrote deel van afgelopen seizoen door een zware blessure. Hij wordt deze week gepresenteerd in het Vicente Calderón.

Update:

Inmiddels heeft Atlético de komst van de middenvelder bevestigd. "Atlético heeft overeenstemming bereikt over Luis García. Hij tekent een driejarig contract. Zodra hij door de medische keuring is, zal hij worden gepresenteerd aan de media."