[CCWS] Uitslag derde vrije training

Het lijkt er sterk op dat Sebastien Bourdais dit weekend door niemand kan worden gestopt. De Fransman was tijdens de derde vrije training wederom onbedreigd de snelste, met een voorsprong van maarliefst een halve seconde op de rest van het veld, aangevoerd door Will Power plaats twee. Robert Doornbos liet de zesde tijd noteren.

Beide Minardi Team USA coureurs klaagden gedurende de training over het vele overstuur in hun wagens, waardoor de achterkant van de wagen in de bochten makkelijk weggleed. Nadat Dan Clarke in eerste minuten van de training al in de eerste bocht was gespind, herhaalde hij dit halverwege de training nog eens. Ook zijn teamgenoot Robert Doornbos kampte met dit probleem. Twintig minuten voor het einde van de training spinde de Nederlander met wagen in de eerste bocht, waarna hij zijn motor liet afslaan en zo een rode vlag veroorzaakte.

Het was de vierde rode vlag van de training: Vlak nadat de groene vlag voor de start van de training was gezwaaid, moest de sessie al weer snel stil gelegd worden nadat Dan Clarke in zijn tweede ronde direct in de eerste bocht spinde en zijn motor af liet slaan. Twintig minuten later moest de rode vlag voor de tweede keer gezwaaid worden vanwege een spin van Neel Jani. Tien minuten daar weer na konden alle wagens wederom terug keren naar de pits, omdat er een onderdeel van een wagen was afgebroken en vlak voor de ingang van de pits op de baan lag.