Blatter: Infrastructuur WK 2010 punt van zorg

FIFA president Sepp Blatter spoort Zuid-Afrika aan om snel de infrastructuur van het land te verbeteren. Over de criminaliteit en stadionbouw maakt Blatter zich minder zorgen.

Afgelopen dagen was de Zwitser in Zuid-Afrika voor een inspectie met het ook op het wereldkampioenschap van 2010. Hij sprak met president Thabo Mbeki en lokale leiders in Kaapstad. Hij bracht ook een bezoek aan het Point Stadium , waar één van de halve finales word gespeeld. Volgens burgemeester Helen Zille ligt de bouw inmiddels, na vele vertragingen, op schema.

”De FIFA vertrouwt jullie. Kaapstad wordt een uitstekende gastheer”, aldus Blatter. Ook over de veiligheid in Zuid-Afrika, maakt Blatter zich niet echt zorgen. "dat is onvermijdbaar in een groot land dat het WK organiseert”

Meer zorgen zijn er omtrent de infrastructuur. Van de negen speelsteden hebben er slechts 3 een vliegveld. Dit terwijl de steden honderden kilometers uit elkaar liggen. Er is bovendien een groot tekort aan hotels. Met de komst van honderdduizenden bezoekers (die niet alleen een wedstrijd bekijken, maar ook de gelegenheid aangrijpen voor een safarivakantie) enorme logistieke hoofdbrekens.”Transport is echt een speerpunt”, aldus Blatter. ”Er moeten grote operaties worden gepland. We moeten ook kijken naar de wedstrijdtickets. Zuid-Afrika kan alle additionele hulp gebruiken.”