Hasselbaink kan naar Levski

Jimmy Floyd Hasselbaink is dicht bij een overstap naar Levski Sofia. Naast de Bulgaarse club hebben nog vijf andere Europese clubs zich gemeld bij de Nederlandse spits.

Hasselbaink, die bij na de degradatie van Charlton Athletic mocht vertrekken, is één van de meest succesvolle spitsen ooit in de Premier League. De ex-international wist 127 keer het net te vinden in Engeland, hetgeen hem een zevende plaats oplevert. Het lijkt er nu echter op dat Hasselbaink Engeland verruilt voor Bulgarije.

"Ik heb een aanbod van Levski, en dat zou ik zomaar kunnen aannemen", aldus de 35-jarige spits. "Om onder coach Stanimir Stoilov, een goede vriend van me, Champions League te kunnen spelen, zou een privilege zijn." Stoilov speelde in het seizoen 1995/96 samen met Hasselbaink bij Campomaiorense in de Portugese competitie. "Naast Levski zijn er vijf clubs uit Engeland geïnteresseerd in mij, in zowel Premiership als Championship. Mijn gezin en ik hebben het goed hier in Engeland, maar waarom niet de uitdaging die Levski heet aangaan?"