Spykerleiding boos op coureurs

De Grand Prix van Canada was de uitgelezen mogelijkheid voor Spyker om een goed resultaat te boeken. Helaas maakten beide rijders een stuurfout waardoor hun race ten einde kwam. Mike Gascoyne en Colin Kolles waren dus niet echt te spreken over de prestaties van hun coureurs.

Adrian Sutil maakte al vroeg in de race een fout en zette zijn Spyker stil tegen een muur. Dat de Duitser met regelmaat sneller is dan zijn teamgenoot Christijan Albers maakt de fouten die hij maakt niet goed, vindt Gascoyne: "Adrian maakte wederom een fout, hij moet echt stoppen met het maken van zulke cruciale fouten als hij nog wil doorgaan met het rijden op dit niveau." Sutil belandde ook in Monaco in de vangrail.

Albers reed gedurende de race tijdelijk op een negende positie, maar ook hij maakte een stuurfout door te laat in te sturen en zijn bolide over de curbstones te lanceren. Albers verloor hierbij zijn voorvleugel en in de pits werd besloten om de Nederlander niet meer het circuit op te sturen. Teambaas Kolles had op meer gehoopt dit weekend: "Alles was goed vandaag, de strategie, de timing, maar kleine fouten zorgden ervoor dat we niet eindigden waar we konden eindigen. Adrian en ook Christijan moeten vanaf nu echt gaan focussen. Dit mag niet vaker gebeuren."