IJsselmeervogels en Argon spelen gelijk

In de eerste ontmoeting van de tweekamp die de landskampioen bij de amateurs moet opleveren, hebben IJsselmeervogels en Argon gelijk gespeeld. De zaterdagkampioen, recordhouder qua landstitels bij de amateurs, bleef op eigen veld steken op 1-1 tegen de zondagkampioen uit Mijdrecht.

Op de Westmaat in Bunschoten-Spakenburg legden IJsselmeervogels en Argon een attractieve eerste helft op de mat. De bezoekers, getraind door de volgend seizoen bij Haarlem werkzame Jan Zoutman, kenden een sterke opening. Enkele kansjes leverden geen goals op, zoals ook de gaandeweg het eerste bedrijf beter op dreef rakende thuisploeg niet wist te scoren.

Na rust was het woord aan de sluipschutters van beide elftallen. Routinier Dogan Corneille gaf na een klein kwartier spelen een pass op Jeffrey Winter (foto). Zoals zo vaak vond Winter het doel. Het was reeds zijn 31e treffer in 30 officiële competitieduels dit seizoen. Argon wist echter toch gelijk te maken. Spits Patrick Lokken, in 2005 nog de schlemiel toen hij in blessuretijd tegen ASWH een strafschop miste, was nu wel trefzeker in een finale.

Een kwartier voor tijd moest verdediger Jasper de Haer met een tweede gele kaart het veld verlaten. Na de uitsluiting van de verdediger, die tijdens Argons eerdere, mislukte poging om de landstitel te grijpen in 2005 ook al rood kreeg, leek IJsselmeervogels in het voordeel. De ploeg kon de numerieke meerderheid echter niet uitbuiten.

Volgende week wordt in Mijdrecht de return gespeeld. Het uitgescoorde doelpunt van Argon heeft geen waarde in deze wedstrijd. IJsselmeervogels zal zich vastklampen aan vorig seizoen. Toen wist men een nederlaag op eigen veld in de eerste wedstrijd met Türkiyemspor op vreemde bodem nog om te buigen om zo de titel te grijpen. Argon zal een herhaling van de dramatische nederlaag in 2005 tegen ASWH ongetwijfeld willen voorkomen, zodat een zinderende finale gewaarborgd lijkt!