Albers hoopt op goed resultaat

Christijan Albers heeft goede hoop op een positief resultaat tijdens de Grote Prijs van Canada. Spyker F1, het team van de Nederlander, heeft niet de beschikking over snelheid, wat gemist gaat worden op de rechte stukken van het circuit van Montreal.

Spyker hoopt dat echter te compenseren in de remzones. "We hebben bij de test in Paul Ricard wat zaken weten te verbeteren. We hebben wat data voor de race weten te verzamelen en dit zal ons moeten helpen. We weten dat onze topsnelheid niet goed is en Montreal is een circuit waar je dat wel nodig hebt, maar we hebben wat dingen getest die ons moeten helpen bij het remmen, de balans en de set-up", liet Albers in een reactie weten.

Eerder verklaarde de Nederlander al dat zijn rijstijl niet bij de banden, die Bridgestone dit jaar levert, past. Toch is Albers van mening dat zijn rijstijl in Montreal niet voor problemen zal zorgen. "De baan maakt niet echt uit, omdat je je rijstijl altijd wel aanpast aan het circuit", aldus de coureur. "Ik houd wel van het circuit van Montreal. Ik heb hier eerder al goede resultaten behaald. In 2005 kwalificeerde ik me in een Minardi als vijftiende, wat beter was dan we destijds hadden kunnen hopen."

Tot slot stelde Albers zich nog een doel voor de race in de Canadese stad, die komend weekend wordt verreden. "We gaan altijd voor een goed resultaat. Het is niet altijd even makkelijk, maar we doen ons best. De jongens in de fabriek verdienen dat. We moeten nog wachten op de B-specificatie van de auto, maar nu moeten we ons als team concentreren om elk detail goed te krijgen. We kunnen ons geen fouten veroorloven, dus dat is het doel voor deze rac en elke race die nog komt: zo goed mogelijk presteren."