Verbeek: "Unieke prestatie Alves"

Gert-Jan Verbeek, trainer van SC Heerenveen, hoopt nog altijd op een langer verblijf van Afonso Alves. Momenteel is er nog geen concrete interesse in de Braziliaan, maar de oefenmeester is van mening dat dit snel om kan slaan.

"Zoals het nu lijkt gaat er niemand weg, maar dat kan zo wijzigen. Alves maakt nu deel uit van de Braziliaanse selectie en dat verandert zijn status. Misschien gaat hij zelfs nog wel mee naar de Copa America. Als hij zich daar bewijst, kan er van alles gebeuren. En vergeet niet dat wat Alves gepresteerd heeft uniek is. Als je bij een club als Heerenveen bijna Europees topscorer wordt, ben je een echte klasbak", liet Verbeek weten.

De trainer van de Friese formatie is overigens van mening dat Alves topscorer van Europa had moeten worden. Deze eer ging nu naar Francesco Totti. De Italiaan presteerde het namelijk om in de laatste wedstrijd van de Serie A nog een paar treffers mee te pikken. "Afonso had gewoon nummer één moeten worden. Die Italianen hebben het volgens mij in de laatste wedstrijden op een akkoordje gegooid en Totti laten scoren zodat hij de Gouden Schoen kon pakken.", besloot Verbeek.