Westerveld hoopt op terugkeer

Sander Westerveld, de 32-jarige sluitpost van het Spaanse Almeria, hoopt op een terugkeer in Oranje. De keeper die in 2000 nog de vaste stand-in voor doelman Edwin van der Sar was, hoopt dat zijn goede spel beloond zal worden.

De oud-keeper van onder meer Vitesse, Liverpool en Real Sociedad promoveerde onlangs met zijn ploeg Almeria naar de Primera Division, en hoopt via deze weg weer een uitnodiging van de bondscoach te krijgen. "Ik ben nu op het niveau dat ik bij het Nederlands Elftal niet zou misstaan. Bovendien kijkt de bondscoach niet naar de status van je club, maar naar je eigen spel. Dat kan ook een voordeel zijn".

Of Westerveld ook volgend seizoen nog voor de promovendus speelt is nog maar de vraag. Zijn contract loopt deze zomer af en de doelman twijfelt nog over zijn toekomst: "Aan de ene kant is het een geweldig avontuur om met Almeria het avontuur in de Primera Division aan te gaan. Van de andere kant is het ook wel lekker om bij een gesettelde, stabiele club uit Spanje te spelen. De komende weken zal er duidelijkheid komen", aldus Westerveld.