San Antonio in westen naar finale

De San Antonio Spurs hebben zich gekwalificeerd voor de grote NBA-finale. Woensdag klopten de Spurs in de vijfde wedstrijd van de finale in de Western Conference Utah met 109-84. Zo wonnen zij de best-of-sevenserie met 4-1.

San Antionio hoefde in de vijfde partij nooit echt gas te geven. Utah Jazz stapelde vanaf het begin van de wedstrijd fout op fout. In het eerste kwart stond het al 30-11. San Antonio maakte daarvoor een ongekende tussensprint van 14-0. Man van de wedstrijd werd de Fransman Tony Parker met 21 punten, 5 rebounds en 5 assists in 27 minuten.

In de grote finale, die op donderdag 7 juni van start gaat, neemt San Antonio het op tegen Cleveland of Detroit. Die twee teams staan in de finale in het oosten 2-2 gelijk.

Als we op het jaartal af moeten gaan is San Antonio een meer dan grote kanshebber op het winnen van de NBA-titel. De laatste jaren wisten de Spurs als zij tijdens een “oneven” jaar in de finale stonden, die finale winnend af te sluiten. In 1999, 2003 en 2005 pakte San Antonio steeds de NBA-titel.