Leicester in race voor De Zeeuw

Arjan de Zeeuw staat in de concrete belangstelling van Leicester City. Zijn huidige club Wigan Athletic verlengt het contract van de verdediger niet.

De Zeeuw wist met landgenoot Denny Landzaat ternauwernood voor lijfsbehoud te zorgen in het Premiership. Toch kan de 37-jarige Nederlander niet rekenen op een nieuw contract. De Zeeuw is een ervaren verdediger en alom gerespecteerd in Engeland, getuige de interesse van veel clubs uit zowel het Premiership als het Championship.

De verdediger is vooral aantrekkelijk omdat hij niets kost. Leicester City stapt nu het eerst naar voren met een concreet bod voor De Zeeuw. Zaakwaarnemer Hunphrey Nijman bevestigde dat Leicester hem naar The Walkers Stadium wil halen.

"Het klopt dat Leicester interesse heeft in Arjan", aldus Nijman. "Ze hebben hem een bod gedaan, en hij overweegt het. Er zijn echter nog andere clubs die belangstelling tonen. Hij is nu op vakantie; zodra hij terug is maken we een beslissing. Hij wil in ieder geval graag in Engeland blijven."