Verstappen: 'Spyker-test meer dan gerucht'

In zijn column in De Telegraaf heeft Jos Verstappen laten blijken wel interesse te hebben in een testsessie bij het Nederlandse Spyker F1-team. De geruchten werden vorige week door Michel Perridon in de wereld gebracht. Perridon is door middel van Trust verbonden aan het F1 team en was in het verleden sponsor van Verstappen.

"Om maar direct de koe bij de horens te vatten: het is meer dan zomaar een los gerucht en er wordt inmiddels door alle partijen gekeken hoe we het een en ander concreet kunnen maken. Ik geloof oprecht dat ik Spyker met mijn vele jaren ervaring als F1-coureur kan helpen bij de ontwikkeling van de auto. Maar dan moet ik wel een serieuze en eerlijke kans krijgen. Ik zal minimaal twee, maar liever nog drie dagen volop moeten kunnen testen. Aan een paar rondjes rijden, heb ik niets en heeft het team niets," wind Verstappen er geen doekjes om.

Michiel Mol, teameigenaar van de Nederlandse renstal reageerde niet direct afwijzend op de geruchten. Volgens Verstappen is er zelfs al contact geweest met Mol: "Mol en ik hebben telefonisch van gedachten gewisseld over dit plan. Ik ken Michiel nog uit de periode dat ik als F1-coureur reed voor Arrows, het team dat hij met zijn toenmalige bedrijf Lost Boys sponsorde. Michiel is een aardige vent en het gesprek verliep prima. Maar iedereen zal begrijpen dat hij het op het ogenblik, met alle toestanden rondom Spyker, erg druk heeft en zijn hoofd even niet naar een Spyker-test van mij staat. We hebben afgesproken dat we binnenkort rond de tafel kruipen en serieus gaan kijken hoe we zo'n eventuele test het beste kunnen aanpakken."

Verstappen kwam in het verleden uit voor Benetton (1994), Simtek (1995), Arrows (1996), Tyrrell-Ford (1997), Steward Grand Prix (1998), Arrows (2000-2001) en Minardi (2003). Ook was Verstappen in 1999 betrokken bij het Honda-project van Harvey Postlethwaite. Verstappen was test- en ontwikkelingscoureur en boekte daarbij opzienbarende resultaten. In 2000 zou Verstappen als eerste coureur van het Honda-team deelnemen aan het kampioenschap. Zover is het echter nooit gekomen, na de dood van Postlethwaite werd het project opgedoekt.