Anderson en Nani naar Manchester United

Manchester United heeft woensdag twee versterkingen gehaald in Portugal. De Engelse landskampioen heeft met Sporting een principeakkoord bereikt over de transfer van aanvaller Nani. Bij FC Porto werd de aanvallende middenvelder Anderson losgeweekt.

De 20-jarige Nani, die voluit eigenlijk Luís Carlos Almeida da Cunha heet, speelde sinds 2005 in het shirt van Sporting. Naar verluidt moet hij de Portugese club 20 miljoen opleveren. De 19-jarige Anderson Luis de Abreu Oliveira speelde ook twee seizoenen bij zijn Portugese werkgever. Hij speelde zich vorig jaar in de kijkers op het Amsterdam Tournament en ook in de Champions League maakt hij de nodige indruk.

Volgens verscheidene media in Portugal heeft Manchester diep in de buidel moeten tasten om de spelers naar Old Trafford te kunnen halen. Naar verluidt is met de transfer een totaalbedrag van ongeveer tussen de 45 en 50 miljoen euro gemoeid. Als de aanwisten medisch worden goedgekeurd en de administratieve procedures achter de rug zijn, zullen ze in Engeland een contract ondertekenen.