Van Diemen: "Misschien vertrek ik"

Patrick van Diemen, aanvoerder van RKC Waalwijk, heeft de degradatie van zijn club nog niet verwerkt. De Brabantse club zit namelijk bij de middenvelder in zijn hart. Bovendien is het nog onzeker of de speler volgend seizoen met de club in de Jupiler League zal spelen.

"Ik heb nog een contract voor een jaar. Of ik dat uitdien, is echter de vraag", liet Van Diemen weten. RKC Waalwijk speelde twintig jaar lang op het hoogste platform, maar degradeerde afgelopen weekend. "RKC was jarenlang een club die inventief en creatief met de beperkte mogelijkheden omsprong. De degradatie komt keihard aan in Waalwijk. Persoonlijk beschouw ik deze domper als hét dieptepunt in mijn achttienjarige loopbaan. Het doet me echt pijn om deze club af te zien glijden."

"Als kleine jongen droom je van volle stadions en goede tegenstanders. Dat is nu niet anders. Maar mócht ik bij RKC blijven, dan neem ik aan dat de club zo snel mogelijk terug wil. Het is alleen de vraag hoe de selectie er na de zomer uit zal zien."

Van Diemen is inmiddels 35 jaar. Toch speelde de middenvelder afgelopen seizoen bijna alle wedstrijden. Naar eigen zeggen komt dat door zijn zuinige levensstijl. "Ik ben nog steeds hartstikke fit. Dát is juist het frustrerende. Deze 'ouwe lul' loopt met conditietests nog altijd vooraan. Leeftijd zegt echt niet alles."

Op diverse fansites van RKC Waalwijk wordt geroepen dat Van Diemen de opvolger van Mark Wotte moet worden. De oefenmeester kreeg woensdag zijn congé. "Absolute waanzin. Ik heb best wat studies gevolgd, maar niet die van trainer/coach. Bovendien wil ik mijn spelerscarrière niet besluiten met een degradatie."