[IRL] Andretti stopt met racen

Michael Andretti hangt zijn helm in de wilgen, na dertiende te zijn gefinished in de Indianapolis 500 van zondag. Hij wil meer tijd kunnen besteden aan zijn raceteam.

Michael Andretti maakte zijn beslissing vandaag bekend, op de ochtend na de verregende Indianapolis 500 waarin Dario Franchitti, een van zijn coureurs, won. "Ik ben blij met wat ik heb gedaan," verklaarde Andretti. "Ik werd afgelopen maand alleen gek. Er waren veel dingen die ik voor mijn team had kunnen doen maar niet kon doen. Het leidt je af en het zorgt voor teveel stress."

Michael houdt het record voor de meeste ronden aan de leiding in de Indy 500 zonder ooit de race te winnen. Zijn geschiedenis op de beroemde oval maakt deel uit van de Andretti Curse, de Andrettivloek. Mario Andretti is de enige Andretti die ooit een Indy 500 wist te winnen, in 1969. De Andretti Curse werd gisteren in stand gehouden door Michael's zoon Marco, die dertien ronden leidde maar uiteindelijk door een spectaculaire crash de finish niet haalde. Vorig jaar finishte hij tweede, na een spannend gevecht.

Als teambaas lijkt Michael Andretti gelukkiger te zijn: Dario Franchitti won voor Andretti Green Racing de Indy 500 gisteren, Danica Patrick finishte als achtste en Tony Kanaan wist, na een crash in de laatste ronden, de twaalfde plaats te bereiken.