Zabel bekent ook dopinggebruik

Wielrenner Erik Zabel heeft vandaag op een persconferentie van zijn oude werkgever T-Mobile (voorheen Telekom) toegegeven dat hij ook doping heeft gebruikt in zijn tijd bij Team Telekom. De 36-jarige Duitser boekte in die periode grote successen in klassiekers en de Tour de France.

Met tranen in zijn ogen zat Zabel vandaag in Bonn op de persconferentie. "Ik heb jarenlang in alle interviews ontkend, ik heb gelogen. Mijn excuses daarvoor," aldus de Duitser die ervoer dat geheimhouding niet langer haalbaar was. "Ik hoop dat we, door schoon schip te maken, weer toekomst creëren voor de wielersport. Wat mijn eigen toekomst zal zijn? Geen idee. Ik leg mijn lot in de handen van jullie. Ik zal moeten afwachten wat de impact van dit verhaal wordt. Bij Milram is iedereen op de hoogte, maar ik kan niet zeggen wat er met mij zal gaan gebeuren."

Zabel zegt dat hij eenmalig EPO gebruikt heeft in 1996. "Het was een test, eenmalig. Ik gebruikte dope omdat dat kon. Het was duidelijk dat er toch geen consequenties aan verbonden zouden zijn. Maar ik heb er spijt van en ik wil ook aan mijn collega's mijn verontschuldigingen aanbieden."

Ook zijn oud-collega Rolf Aldag bekende donderdag. Hij zei dat hij vanf 1995 reed op verboden middelen.