Ook renner Thurau onthult gebruik dope

De voormalig Duitse wielrenner Dietrich (Didi) Thurau heeft in de Duitse krant Lübecker Nachrichten gezegd dat in het verleden in het peloton door iedereen verboden middelen gebruikt werd.


De 52-jarige Duitser zei dit als reactie op de onthullingen door de voormalig Telekom-renners Bert Dietz en Christian Henn. "We hebben vroeger toch allemaal dope gebruikt. Het is niet vijf voor twaalf, maar ver over twaalf."

Thurau, die in 1977 vijftien dagen de gele trui droeg in de Tour de France, zegt dat de huisarts de middelen voorschreef en dat hij ze kon ophalen bij de apotheek.

Een ander voormalig wielrenner, Marcel Wüst, heeft gezegd dat hij vindt dat coureurs die doping bekennen amnestie moeten krijgen. „Het is nu niet meer belangrijk om mensen te straffen voor iets wat ze tien jaar geleden hebben gedaan. Het is belangrijker om de renners en andere sporters van nu te helpen hun sport zuiver te beoefenen,” aldus Wüst die zegt zelf nooit iets te hebben gebruikt en dat het hem ook nooit is aangeboden.