De Haan teleurgesteld

De bondscoach van Jong Oranje, Foppe de Haan, was na de 0-2 nederlaag gisteravond tegen Jong Marokko behoorlijk teleurgesteld in het spel van zijn ploeg,

"Dit baart zorgen", aldus De Haan. "Er komen er nog wel een paar bij, maar dit elftal had beter moeten spelen. Een paar spelers die het hele seizoen aardig spelen, haalden nu hun niveau niet. We hebben niet echt gevoetbald, heel slecht gespeeld. Ze hebben er weinig energie ingestopt. We hebben weliswaar nooit in deze samenstelling gespeeld en dat heeft tijd nodig. Maar ik had verwacht dat ze de trainer wat wilden laten zien. Die drive moet je hebben Er zijn er een paar wakker geworden, hoop ik. Achterin ging het nog wel redelijk. Vlaar was heel aardig, Kruiswijk ook, Jong-a-Pin verdedigend ook. Op het middenveld lieten we het liggen. Schilder deed niks met zijn vrije rol. Voorin kwamen we ook tekort."

"Voor sommige spelers was dit een dure wedstrijd", zei de Haan. Wegens clubverplichtingen onbraken de spelers van Ajax (Ryan Babel, Hedwiges Maduro), AZ (Ryan Donk, Julian Jenner, Jeremain Lens, Boy Waterman), Celta de Vigo (Daniel de Ridder), Excelsior (Luigi Bruins), RKC Waalwijk (Milano Koenders, Tim Janssen) en FC Utrecht (Erik Pieters). Doelman Tim Krul van Newcastle United meldde zich na verplichtingen bij Oranje onder 19 bij de groep, maar zat nog niet bij de selectie. Op 26 mei speelt Jong Oranje zijn volgende oefenduel tegen de Suriprofs in Amsterdam. Op 28 mei zal de definitieve selectie van 23 man bekend worden gemaakt.