Lammers teleurgesteld in hockeysters

De Nederlandse hockeyvrouwen zijn er woensdag niet in geslaagd om de vriendschappelijke wedstrijd tegen Japan (2-1) te winnen. Sophie Polkamp was verantwoordelijk voor de enige treffer, die na uit een strafcorner werd gemaakt.

Marc Lammers, bondscoach van het damesteam, was na afloop ontevreden over het spel van een deel van zijn selectie. Bovendien sluit de oefenmeester niet uit dat andere hockeysters de komende periode een kans zullen krijgen. "Een selectie is altijd open."

Lammer is namelijk van mening dat de ontwikkeling bij een aantal speelsters stokt. "En stilstand is achteruitgang. Het gaat op het moment een stukje stroever dan normaal. Dat we nu niet kunnen beschikken over de speelsters van Den Bosch en Amsterdam is geen excuus. Ik ben geschrokken van het niveau dat we tegen Japan hebben gehaald en geschrokken van de progressie die sommige meisjes de afgelopen maanden hebben gemaakt."

De kritiek van de bondscoach heeft overigens niets te maken met de verliespartij tegen Japan. Vorige week speelde Oranje gelijk tegen Italië (1-1). "Het is wel duidelijk dat we redelijk afhankelijk zijn van Minke Booy en Janneke Schopman. Misschien hebben sommige speelsters het na het WK wat rustiger aan gedaan en dat is iets dat me zorgen baart."

"Ik ben wel blij dat het nu gebeurt. We hebben nog een lange weg te gaan naar het EK. De selectie krijgt nog genoeg kans om zich te bewijzen. Maar ik zie ook dat jonge hockeysters van Den Bosch en Amsterdam zich op dit moment wel ontwikkelen. Dat is belangrijk. Als sporter moet je je blijven ontwikkelen", besloot Lammers zijn verhaal.