Alonso geeft Massa schuld van touché

Fernando Alonso geeft Felipe Massa de schuld van het incident tussen de twee in de eerste bocht van de race van vanmiddag.

Massa startte vanaf pole position, maar Alonso kwam bij het aanremmen voor de eerste bocht langszij en de twee raakten elkaar in de apex van de bocht. Alonso schoof de grindbak in, moest zijn weg vervolgen in de vierde positie en kon een overwinning op zijn thuiscircuit vergeten. Tevens verloor de Spanjaard de (gedeelde) leiding in het kampioenschap.

"Ik zat aan de buitenkant, remde later en lag duidelijk op hem voor in de eerste bocht," verklaarde Alonso. "Het was geluk dat we allebei de race uit konden rijden, want bij 99 procent van dit soort incidenten liggen beide wagens eruit." Alonso noemde de actie van Massa gevaarlijk en zei dat zijn auto nadien moeilijker te besturen was. "Als je naar de sidepod en de achterkant van mijn wagen kijkt, is het duidelijk voor iedereen wie er het eerste de bocht in ging. Ik lag meer dan een halve wagenlengte voor."

Massa was niet onder de indruk van de beschuldigingen van de wereldkampioen. "Als er iemand agressief was, was het Fernando en niet ik," wierp de Braziliaan tegen. "In mijn carrière ben ik altijd de eerste geweest om mijn fouten te erkennen, maar probeer me niet te vertellen dat dit mijn schuld was. Kom op, volgens mij is dit autoracen."