Verstappen en Spyker overwegen test

Er bestaat een kans dat Jos Verstappen een Formule 1-wagen gaat testen voor Spyker F1. Zowel Michiel Mol als Verstappen zelf staan positief tegenover het plan.

Het idee om Verstappen dit najaar tijdens het raceweekend op Spa-Francorchamps te laten testen, komt van Michel Perridon, directeur van Spykersponsor Trust. Het zou niet alleen om een publiciteitsstunt gaan, maar ook om een serieuze test. Er zijn echter nog geen definitieve plannen gemaakt.

"Ik vond het meteen een hartstikke leuk idee", aldus Mol. "Dan maken we er in Spa-Francorchamps een Nederlands feestje van. Ik denk dat heel veel Nederlanders het geweldig zouden vinden om Jos te zien rijden."

Ook Verstappen zelf ziet het idee wel zitten. "Als de kans er is en het is een fatsoenlijke test, dan is het zeker leuk! Betreft het slechts een halve dag, dan heeft het geen zin," lichtte de coureur toe. "Ik vind het leuk om te doen en het is goed voor iedereen, voor Spyker, voor mij, voor de fans. Verder hoef ik me niet te bewijzen, ik weet dat ik nog steeds zo snel ben als vroeger."