Spanje wint EK onder 17

Spanje heeft de Europese titel veroverd tijdens het UEFA Under 17 Championship in België. Tegenstander Engeland moest in de finale één keer incasseren, en kwam die klap niet te boven.

In de eerste helft was Spanje licht de betere, maar van een overwicht kon niet gesproken worden. Slechts enkele slecht geraakte kopballen en een gele kaart voor Nathan Porritt aan Engelse zijde. De tweede helft begon direct aanvallender, en beide landen kwamen al snel in positie om te scoren. Uiteindelijk was het smaakmaker Bojan Krkić die de openingstreffer maakte, acht minuten na rust.

Engeland ging daarop verder naar voren. Spanje vond het wel best en liet Engeland vermoeid raken. Grote kansen kwamen er niet voor de Britten, daar Daniel Rose en Victor Moses hun goede vorm van het toernooi niet konden laten spreken in de finale. In de slotfase maakte Bojan de beslissende 2-0, al werd deze afgekeurd vanwege buitenspel. De pass van Fran Mérida kwam net te laat, maar het zou niets uitmaken.

Spanje pakt zijn zevende Europese onder-17 titel. Voor Engeland was het de eerste finale ooit, en zij blijven zonder eindoverwinning. Beide landen gaan naar het EK voor spelers onder de zeventien, evenals Frankrijk, België en Duitsland. Nederland greep een plaats bij de beste vijf net mis. Oranje werd zesde na een verlies tegen de Oosterburen.

Spanje - Engeland 1-0