Real Murcia naar Primera División

Real Murcia speelt vanaf aankomend seizoen weer in de hoogste klasse van Spanje. Door een 1-1 gelijkspel tegen degradatieklant Ponferradina kan promotie de club niet meer ontgaan.

Vega leidde de promotie van Murcia in, door voor rust een rode kaart namens de thuisploeg in ontvangst te nemen. Na rust opende Iván de score voor Murcia, terwijl Baha een puntje pakte voor Ponferradina in blessuretijd. Door het gelijkspel kan Real Murcia niet meer ingehaald worden door nummer vier en stadsrivaal Ciudad de Murcia. Laatstgenoemde heeft nog zeer weinig kans op succes dit seizoen.

Real Valladolid wist zich eerder al te verzekeren van promotie. Ook zijn de papieren voor het kampioenschap in de Segunda División nog in handen van Valladolid. Nummer drie Almería liet vandaag de kans om Real Murcia te volgen naar de Primera División liggen. De ploeg van Sander Westerveld had aan een punt genoeg, maar tegenstander Lorca wist er drie voorbij de ex-international te prikken: 3-1. Almería heeft nu alsnog vijf wedstrijden de tijd om één punt te verzamelen.

Submitter:  Bron: FOK!