[GP2] Uitslag Barcelona race 2

Timo Glock heeft de tweede race in Barcelona op overtuigende wijze weten te winnen. De Duitser startte vanaf de zevende positie maar reed al snel op kop. Javier Villa, vertrekkend van pole, werd tweede voor Lucas di Grassi.

Ook in deze race verliep de start niet geheel vlekkeloos. Nicolas Lapierre kende een probleem bij het starten van de opwarmronde. Een lekkage aan zijn bolide verhinderde hem te starten. Vlak voor de start van de race werden er gele vlaggen gezwaaid. Ditmaal was Pastor Maldonado de boosdoener, of eigenlijk zijn bolide. Ook Borja Garcia kwam niet van zijn plek, en vertrok uiteindelijk vanuit de pits.

De tweede start ging deze keer wel goed, zij het tot de eerste bocht. Een ongeluk betekende het einde voor Soucek, Rodriguez en Tahinci. Javier Villa, Lucas di Grassi, Bruno Senna en Timo Glock waren goed weg. Net als in de eerste race bleek Glock de snelste man op de baan te zijn. Al in de tweede ronde wist hij de winnaar van de eerste race, Bruno Senna, te passeren. Een ronde later was Di Grassi het slachtoffer. In de achtste ronde pakte de Duitser de leiding af van Javier Villa, waarna hij wegreed van de rest van het veld. Hij wist een voorsprong op te bouwen die hij niet meer uit handen zou geven.

Achter Glock was het tot de finish spannend wie de podiumplekken zouden verdelen. Senna haakte als eerste af na enkele mislukte inhaalpogingen. Hij besloot genoegen te nemen met zijn vierde plaats. Javier Villa wist zijn tweede positie vast te houden waardoor Di Grassi derde werd.

Ho-Pin Tung kende geen gelukkige race. De Nederlandse-Chinees kwam in de achtste ronde in aanraking met Pastor Maldonado waarbij zijn bolide zodanig beschadigd raakte dat hij de race niet kon vervolgen.

De volledige uitslag volgt zo spoedig mogelijk.