Nadal ronde verder in Rome, Canas uitgeschakeld

Rafael Nadal heeft Daniele Bracciali verslagen op het Masters toernooi in Rome. Het was voor Nadal al weer de 73ste graveloverwinning op rij. Op het gravel in Rome verloor Nadal nog geen enkele partij. Hij won er vandaag voor de dertiende keer. Dat deed hij in twee sets, 6-4, 6-2.

In de volgende ronde speelt Nadal tegen Mikhail Youzhny, die de kleine Belg Olivier Rochus met 7-6, 6-4 aan de kant zette. In Dubai versloeg Youzhny Nadal nog. Sindsdien herhaalde alleen Djokovic dat kunstje.

Djokovic zelf stuntelde ook de volgende ronde in. Weinig overtuigend wist hij toch van de Zweed Robin Soderling te winnen. 3-6, 6-4, 6-3. De Servier mag het opnemen tegen Marcos Baghdatis, die ten koste van Radek Stepanek ook in drie sets de derde ronde haalde.

Gaston Gaudio die tevreden op zijn eerste ronde partij kon terugkijken heeft de tweede ronde niet overleeft. Andy Roddick was met 6-1, 7-6 te sterk. Guillermo Canas overleefde ook de tweede ronde niet. Gilles Simon was met 7-6, 6-4 te sterk voor de Argentijn. De Fransman versloeg eerder dit toernooi ook al de als tiende geplaatste Andy Murray.